Az iszap hatása

Az iszap gyógyászati és szépészeti felhasználásával kapcsolatos feljegyzések már az Ókori Egyiptomig és Mezopotámiáig nyúlnak vissza. Az iszap gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, seb gyógyító hatásai azóta ismertek.

Az iszappakolás jót tesz a bőrnek, méregtelenít, revitalizál, emellett enyhítheti az ízületi gyulladásos panaszokat is. Az iszap pakolásként különösen előnyös lehet a gyulladt, pattanásos bőr kezelésében, a bőr nyugtatásában is. Az ízületi bántalmakra ajánlott a meleg borogatás, pakolás. Az iszappakolás nemcsak a bőrünkre van jó hatással, de a gyulladást és a fájdalmat is csillapítja.

Az iszap fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és aktivizáló hatása tudományos kutatások által bizonyított. Ezen felül az iszap segít az egész szervezet harmonizálásában. Az iszap a kozmetika területén is egyre népszerűbbé válik.

LEGFONTOSABB POZITÍV TULAJDONSÁG:

A gyulladáscsökkentő, vitalizáló hatás, valamint, hogy minden bőrtípusra egyformán alkalmazható, a bőrnek egészséges, friss kinézést kölcsönöz. Megújítja a bőr természetes védőrétegét.

Side Bar